fredag den 27. februar 2009

Al magt til Bjarke Ingels

Af Monika Dinek

Hvis Bjarke Ingels fik lov til at bygge alt i København eller hvis bare halvdelen af alt, hvad han og hans tegnestue BIG skaber blev ført ud i livet, så ville ingen ønske sig at bo noget andet sted end i København.
Er man ikke allerede forelsket i vidunderdrengen på nogleogtredive år, så bliver man det efter at have set udstillingen ”Yes is More” på Dansk Arkitektur Center. Men man bliver også lidt ked af det og ærgerlig.
For tænk hvis vi kunne få det tårn, hvor Scala ligger i dag med udvendige trapper som folk kunne sidde op af ligesom i Rom. Eller hvis der blev bygget en bro med indbyggede boliger over havneløbet. Eller hvis Kløvermarken fik lov til at få Bjarke Ingels opfindsomme boligslange.
Men nej, kommunalpolitikere og tarvelige foreninger som Tivolis Venner og Københavnere mod Fejlplacerede Højhuse er rigtig gode til at spænde ben for projekter der skiller sig ud og tør noget.
Heldigvis er nogle geniale byggeprojekter blevet til noget – så når man er færdig med udstillingen på Christianshavn, skal man tage til Ørestad og se VM-husene og Bjerget. Eller tage til Beijing og andre steder, hvor vidunderdrengen får lov til at folde ideerne ud og følge projekterne til dørs.
DAC, Strandgade 27B
Hvornår og hvor meget: man-søn 10-17 (45 kr) ons 17-21 (gratis)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar